Nieuwe bespanning voor je tennisracket?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, want de juiste snaar kan een groot verschil kan maken tijdens het sporten!

Je racket laten bespannen?

Kan jouw tennisracket wel een nieuwe bespanning gebruiken? Bij L.J. Sport helpen wij je graag met persoonlijk advies en bespannen je tennisracket precies met de juiste snaar! Want hoe je ook speelt, het begint met de juiste uitrusting!

Je brengt je racket bij ons langs en onze adviseurs bespreken je wensen en adviseren hierbij welke bespanning en welk aantal kilo’s het beste is voor jouw speltype en racket. We maken vervolgens een afspraak wanneer het racket weer opgehaald kan worden óf bespannen het racket desgewenst direct. Zo is het racket in de meeste gevallen klaar terwijl je wacht!

Waarom L.J. Sport?

Betrouwbaar en persoonlijk

Professionele sportspeciaalzaak

Sportief & Deskundig personeel

Winkelen op afspraak

Veilig online bestellen en betalen

Hoe vaak mijn tennisracket bespannen?

De bespanning is dé motor van je racket, je kan de power, controle en arm-vriendelijkheid beïnvloeden, maar ook zeker verslechteren bij het maken van de verkeerde keuzes. Zorg daarom dat je op tijd je racket laat bespannen!

Hoe vaak je tennisracket bespannen moet worden, is over het algemeen afhankelijk van hoe vaak jij een balletje slaat. Sta jij iedere week een keer of twee op de baan? Of maar één keer per maand? Wij van L.J. Sport adviseren ongeacht de hoeveelheid op de baan om je tennisracket minimaal ieder half jaar te laten bespannen. Dit zorgt ervoor dat jouw racket in topconditie blijft!

Welke snaar is het meest geschikt?

Voor iedere speelstijl is een andere snaar geschikt. Van een stugge, sterke Babolat RPM Blast tot een zeer comfortabele Babolat Addiction. Iedere snaar heeft zo zijn eigen speeleigenschappen welke in combinatie met het racket de perfecte speeleigenschappen moet opleveren voor jou lichaamsbouw en speltype.

Deze twee soorten bespanningen laten goed het verschil zien tussen flexibiliteit en de stugheid die snaren kunnen hebben.

Een snaar wordt in je racket bespannen met een bepaald aantal kilo’s. Hiermee kunnen wij gemakkelijk de flexibiliteit of stugheid van de bespanning naar je persoonlijke voorkeur afstemmen. Met de juiste balans tussen het racket, het soort snaar en het aantal kilo’s, zorgen wij dat je niet alleen fijner en wellicht beter gaat tennissen, maar voorkomen wij ook eventuele blessures.

Waarom is het bespannen van een tennisracket noodzakelijk?
Een bespanning droogt uit en verliest zijn flexibiliteit en spankracht. Dit kan zelfs als je racket een jaar ongebruikt in de kast heeft gelegen. Daarnaast zorgt uitdroging van de snaren voor arm- en/of polsblessures en verlies je hierdoor veel controle over de bal.

Door je racket te voorzien van nieuwe snaren, wordt de klap van de bal (weer) beter opgevangen. Je bal heeft zo tijdens je spel een stuk meer kracht en je zult merken dat je soepeler kunt slaan.

Denk bij het vervangen van je snaren ook eens na over de grip? Is deze nog wel optimaal. Wij kunnen naast het vervangen van snaren ook je grip vernieuwen! Met nieuwe grip hoef je niet meer zo hard te knijpen in je racket.

Racket bespannen kosten?

De kosten voor het professioneel bespannen van je tennisracket bij L.J. Sport zijn afhankelijk van de staat van de racket en de door jou gekozen nieuwe snaren. Het bespannen van je racket kan al vanaf € 19,95. Wil je meer informatie over de kosten voor het bespannen van het racket? Loop onze winkel binnen en vraag het aan een van onze medewerkers of neem contact met ons op door te mailen naar info@ljsport.nl of te bellen naar 0252-240 777.

Ons top aanbod tennisrackets

Klik op bovenstaande logo voor ons aanbod per merk of klik hier voor Junior rackets

De ervaringen van onze klanten